De 10 tafelzeil trends van 2017

De 10 tafelzeil trends van 2017

Wat zijn de tafelzeil trends van 2017? Mixmamas zet de 10 tafelzeiltrends van 2017 voor je op een rij.

  • Leestijd: 3 minuten

De 10 tafelzeiltrends van 2017

Of de vele wolken die gepaard gingen met de entree van de zomer van 2017 een rol hebben gespeeld weet ik niet maar de trend in tafelzeil is op de eerste plaats wit met zwart en op de tweede plaats zwart met wit en derde plaats zwart-wit en zo kunnen we nog wel even doorgaan. 

Is het dan afgelopen met de vrolijke printjes tafelzeil? Gelukkig zijn kleuren nog steeds ruimhartig toegestaan. Groen/blauw tinten zijn naast zwart-wit dé nieuwe kleurmakers in huis en tuin. Volgens Pantone wordt 2017 het jaar van de Greenery en Akzo Nobel verkoos Denim Drift als must-have kleur van 2017.

Ik denk dat Greenery een kleur is die het het beste zal doen in reclamevormgeving en in dienstverlening maar dat deze in interieurs niet zo vaak gekozen zal worden als Denim Drift.

Er is een duidelijke revival van de seventies kleuren en patronen. Dat zie je niet alleen aan de overbekende stippen en ruitjes maar ook aan de populaire geometrische prints zoals kubussen, piramides en chevron.

En we worden milieubewuster. Steeds vaker wordt er gekozen voor milieu vriendelijk geproduceerd tafelzeil.

MixMamas heeft de 10 tafelzeil trends van 2017 voor jou op een rij gezet.

1. Back is the new Black

Black is blacktástic: de zwart-wit-trend zet zich dit jaar onverminderd voort. We willen deze zomer in onze zwart-wit geruite of gestreepte of gestipte jurkjes natuurlijk niet graag detoneren bij het tafelkleed. Kijk om je heen en je ziet dat black & white de trend is. Gestreept of gestippeld, zigzag of kubussen: op jouw tuintafel hoort dit jaar een zwart-wit tafelzeil.

Wit met zwarte stippen is dé tafelzeil trend voor 2017.Tafelzeil trends 2017 wit met zwarte stippen MixMamas

 

2. Geometrische patronen

Geometrische, grafische patronen, ruiten en driehoeken zijn dé eyecatchers van 2017 waar niemand omheen kan. Ook streepdessins, chevron, of trendy stippen en ruitjes doen het goed.

Stippen en ruitjes zijn tijdloos en ook deze zomer zijn ze niet weg te denken. Kleine, grote, gekleurde of grijs/zwarte stippen en ruitjes: ze zijn weer terug van weggeweest! Ga dus stijlvol de zomer tegemoet met dots & stripes & vichy! 

De tafelzeil trend beweegt zich van decoratief naar minimalistisch.  De tijd van bont gekleurd Mexicaans tafelzeil ligt alweer achter ons.  Natuurlijk hebben wij hieraan gedacht en veel tafelzeil ingekocht met het zwart-witte zigzag patroon.

3. Oceaan groen

Groen zet de toon in 2017.  Groen- en blauwtinten worden steeds meer onmisbaar als kleur in huis. Wie houdt er nou niet van zee en strand? We willen maar al te graag de sfeer van de zee in huis halen. Groen- en Blauwtinten en natuurlijke materialen passen goed in  een interieur geïnspireerd op de oceaan.Tafelzeiltrends 2017 oceaan groen en blauwtinten MixMamas

4. Oud roze

Passend in de trend van lichtere ton sur ton interieurs worden de knalroze kleedjes en masse vervangen door  rustgevend oud roze.  Oud roze, poeder roze, frappé: het combineert heel mooi met hout, beton, planten en modern meubilair. Koraal zie je veel terug als contrastkleur voor het rustige oud-roze.

5. Rustige prints

Tafelzeil is volwassen geworden. Nog niet heel lang geleden kon het allemaal niet schreeuwerig en kitscherig genoeg zijn maar de rustige Scandinavische trend heeft zich definitief doorgezet.

Schreeuwerige prints zijn uit, rustige prints zijn in en hetzelfde geldt voor rustige kleuren.  Kijk voor inspiratie bijvoorbeeld naar de ton sur ton gecoate tafelkleden van MixMamas.Tafelzeiltrends 2017 rustige tone sur tone prints

6. Retro prints

De jaren ’70 interieurtrends zijn helemaal back! We slaan weer met z’n allen aan het macrameeën, zetten ons huis vol met grote groene planten, kopen kurk en zijn weer dol op rotan. Geometrische patronen en bloemenprints in vooral bruin, groen paars en oranje kunnen daarom op tafel niet uitblijven.

Wij hebben alvast een pittig retro tafelkleed in de collectie opgenomen:Tafelzeiltrends 2017 geometrische retro prints MixMamas

7. Mintgroen

Mintgroen, Zeegroen, pistachegroen, hoe moet je het noemen?  Mint is een frisse tint die goed combineert met vergrijsde tinten.  Het leuke van mintgroen is dat het enerzijds industrieel veel is toegepast als machine groen, anderzijds doet denken aan de retro vespa’s maar ook een heel romantische uitstraling kan hebben.  Kortom met mintgroen kun je alle kanten op en dat is waarschijnlijk de reden dat mintgroen ook in 2017 ongekend populair is.

De Rosedal, Floral en Kersenbloesem mintgroen doen het goed en we verwachten dat ze nog wel even blijven.

8. Tafelzeil zonder Ftalaten

Dat groen een steeds prominentere plaats inneemt in ons interieur en we ons steeds liever omringen met planten en kurk staat niet op zichzelf.  We willen natuurlijke materialen en materialen die natuurvriendelijk zijn geproduceerd.  Daarom zien we in 2017 in grote stijging in de verkoop van het ftalatenvrije tafelzeil, tafelzeil dat geproduceerd is zonder stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.Tafelzeiltrends 2017 Ftalatenvrij tafelzeil oekotex keurmerk Mixmamas

9. Tafelzeil transparant

Laat zien die prachtige houtnerf.  Geniet van de rust van je prachtige houten tafel.  Steeds meer mensen willen hun prachtige tafelblad helemaal niet meer verbergen onder een decoratief tafelzeil. Zij kiezen voor transparant tafelzeil zodat de natuurlijke uitstraling van hun houten tafel behouden blijft maar de tafel wel beschermd is tegen vlekken.  Transparant tafelzeil creëert rust.

10. Van plastic naar geplastificeerd

Er is een trend gaande van plastic naar geplastificeerd tafelkleed. Steeds meer mensen verkiezen gecoat tafellinnen boven een geheel plastic tafelkleed omdat bij een gecoat tafelkleed het stofgevoel behouden blijft. Uiteraard zijn wij ingesprongen op deze trend.

 tafelzeiltrends 2017 rustige prints oud-roze MixMamas o

 

 

Reacties

  1. Marga Marga

    Klopt! Ik heb buiten alles zwartwit en binnen groen/blauw tinten, ik ben weer bij!

  2. Chantal Chantal

    MOOOOOOOOI die oud-roze en oceaan groene tone sur tone kleden!! Ik ga meteen shoppen!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.