• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Over MixMamas

MixMamas is een groothandel en webshop in vrolijke producten voor in huis & tuin & vooral voor op de tafel.  Zij wil prikkelen en inspireren met vernieuwende en verrassende artikelen.  Kleurrijk, om vrolijk van te worden.  Daarom noemen we onszelf de zon in jouw huis!

Geschiedenis Mixmamas


Mixmamas werd in 2001 opgericht door Edith de Roy van Zuidewijn. Met de intentie een groothandel te beginnen in de Utrechtse multiculturele wijk Lombok vertrok zij naar Mexico om inkopen te doen. Bepakt met samples van fabrikanten en 2km tafelzeil, is Edith neergestreken in een verpauperd anti-kraak pand in Lombok. De Chill Out afdeling van de Bijenkorf plaatste haar eerste order en MixMamas was een feit.

Missie MixMamas: 1+1=3

Edith is afkomstig uit de televisie-wereld waar zij enkele jaren televisieprogramma's monteerde. In de montagewereld geldt de wet van Eisenstein. Twee achter elkaar gemonteerde beelden creëren een nieuw verhaal dat meer is dan de som van de 2 opeenvolgende beelden omdat ze elkaar beïnvloeden.

Het begrip dat Eisenstein introduceerde in de filmwereld wordt door MixMamas gehanteerd bij het samenstellen en presenteren van haar collectie. Het idee is alledaagse artikelen die in het land van herkomst geen bijzondere waarde hebben, in een moderne context te presenteren. Door de verplaatsing en het isolement van het artikel transformeert het zich als het ware tot een nieuw en zelfs luxe artikel.

1+1= 3 is ook een optelsom van Edith's verleden: als pilotendochter heeft zij als kind veel over de wereld gereisd, later heeft ze een studie Spaanse taal- en letterkunde afgerond aan de Rijksuniversiteit Utrecht. MixMamas ziet zij als samensmelting van deze 2 ervaringen. De affiniteit met de Spaanstalige wereld kruipt als "Spaans bloed" door in bijna haar gehele collectie.

In 2011 begon Edith steeds meer affiniteit te krijgen met het hergebruik van materialen.  Samen met haar partner bezocht ze verschillende Fair Trade ateliers in India en Bangladesh. Doodziek kwamen zij terug maar de contacten waren gelegd en hieruit is het nieuwe merk Used2b ontstaan: de nieuwe lijn duurzame tassen gemaakt van cementzakken, theetassen, autobanden en reddingsvesten.