• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Tafelkleden met een Afwasbare Coating | Kant-en-Klaar

Afwasbare Tafelkleden met een Coating Online Kopen? De gecoat tafellinnen tafelkleden van MixMamas zijn al helemaal kant-en-klaar voor je afgezoomd. Bestel nu je Stoffen tafelkleed met het gemak van een tafelzeil.
Kleur
Dessin
Vorm
Breedte
Lengte
Diameter, Doorsnede

Tafelkleden met een Afwasbare Coating | Kant-en-Klaar

 • Samenstelling: 50% katoen en 50% polyester
 • Materiaal: Gecoat Tafellinnen
 • Coating: Acryl Coating (2 lagen)
 • Machinewasbaar: op 30 graden ( mogelijke krimp tot 4%)
 • 100% vlekwerend, zelfs voor koffie vlekken!
 • Kant-en-klaar tafelkleed, netjes omgezoomd.
 • Verzending; in verzendzak
 • Ftalatenvrij Tafelkleed OEKO-TEX® Standard 100 gecertificeerd.
 • Niet goed, geld terug!
 • Afwasbaar Tafelkleed Easy Wipe
 • 100% waterafstotend
 • Verkrijgbaar in 140 cm , 160 cm en zelfs het extra brede 180 cm gecoate tafellinnen

Gecoat Tafellinnen voor binnen en buiten

Een tafelkleed van gecoat tafellinnen is prima als buitentafelkleed te gebruiken: het straalt meer luxe uit dan een plastic tafelkleed en toch is het waterdicht, vlekwerend en te wassen. Een tafelkleed van gecoat tafellinnen is echter niet geschikt om dag en nacht buiten te laten liggen, zoals een tafelzeil. Een buitenkleed van gecoat tafellinnen kun je het beste 's avonds en 's nachts droog binnen opbergen.  Berg het niet nat op, dan krijg je mogelijk het weer erin en dat krijg je er nooit meer uit. 

De Breedte van je Tafelkleed bepaalt de Overhang aan de Lange zijden van je Tafel!

De meeste mensen vinden het heel ingewikkeld om de juiste maat tafelkleed voor hun tafel uit te zoeken.

De eerste fout die de meeste mensen maken is hun tafel niet op te meten.  Die fout zul jij niet maken natuurlijk.  Maar wat nou als je je tafel opgemeten hebt maar je je maat niet kunt vinden? Hoeveel maakt het uit als je tafelkleed wat korter of langer of smaller is dan je eigenlijk uitgerekend hebt?

Het belangrijkste bij het uitzoeken van een tafelkleed is de breedte van je tafelkleed.  De breedte van een tafelkleed komt namelijk over de hele lengte van je tafel terug.  Een tafelkleed dat aan de lange zijden te kort is ziet er niet fraai uit.  Een tafelkleed dat aan de kopse kanten te kort is hoeft helemaal niet zo'n probleem te zijn.  De lengte van je tafelkleed is dus minder belangrijk dan de breedte.

De breedte van je tafelkleed bepaalt de overhang aan de lange zijden van je tafel: bekijk met een krant of een papiertje hoeveel overhang je mooi vindt: niet te krap maar ook niet zo lang dat het tafelkleed als een mega slab op je schoot hangt. Heb je stoelen met armleuningen dan wil je wellicht een wat kortere overhang dan als je stoelen zonder armleuningen hebt.

Als je de overhang hebt bepaald tel je deze 2x (want je wilt dat het aan beide zijden evenveel overhangt) bij de breedte van je tafel op.  Bij de lengte doe je hetzelfde maar het geeft helemaal niets als het kleed er aan de kopse kanten niet precies hetzelfde overheen hangt als aan de lange zijden. Veel mensen kopen juist bewúst een te kort tafelkleed zodat ze een stukje tafel overhouden dat niet bedekt wordt: dat is mooi en ook praktisch want daar kun je dan bijv. je zware fruitschaal laten staan en en je laptop bijvoorbeeld en aan het andere deel kun je dan gezellig eten.

De breedte van je tafelkleed bepaalt dus de overhang aan de lange zijden van je tafel! Eigenlijk is bij het kopen van een tafelkleed de breedte dus belangrijker dan de lengte want het geeft niet als je tafelkleed aan de kopse kanten wat korter is of zelfs té kort.  Als je een te kort tafelkleed koopt geeft het je juist de mogelijkheid om niet alles van tafel te hoeven halen als je gaat dekken.

Als je tafel met de kopse kant tegen een muur staat is het ook handig om daar geen overhang te hebben anders moet je elke keer dat je een tafelkleed op tafel legt je tafel van de muur schuiven.

Tafel dekken moet zo weinig mogelijk energie kosten.  Zorg dus dat je een tafelkleed uitkiest dat niet al te groot is en dat je met gemak op tafel legt zodat je er niet tegenop hoeft te zien om de tafel te dekken.

Hoeveel overhang moet ik optellen voor mijn tafelkleed?

Als je tafelblad een breedte van 100 cm heeft dan is een tafelkleed 140 cm breed voor jou perfect.  Je moet immers ook de overhang (dubbel) bij de maat optellen.  Als je een overhang van 20 cm mooi vindt dan moet je voor een tafel van 100 cm een kleed van 140 cm breed kopen.  Heb je liever een langere overhang, bijvoorbeeld 30 cm dan kun je in dit geval een tafelkleed van 160 cm breed kopen.

Het is heel persoonlijk welke overhang je mooi en praktisch vindt. Sommige mensen willen zo min mogelijk van hun tafel verbergen, anderen juist zoveel mogelijk.

Een argument voor een kortere overhang kan zijn dat je het tafelkleed heel vaak op en af je tafel legt. Dan is een tafelkleed met een grote overhang meteen een enorme lap stof die het verwisselen van tafelkleed zwaarder maakt. Als je niet van plan bent je tafelkleed vaak weg te halen dan is een lange overhang waarschijnlijk geen probleem.

Ook kan kastruimte een reden zijn om voor een tafelkleed met niet al te lange overhang te kiezen: uit hoe meer stof een tafelkleed bestaat, des te meer ruimte neemt het kleed in als je het wilt opbergen.

Hou bij het kopen van een tafelkleed rekening met de overhang!

Bestel niet te snel een tafelkleed.  Pas als je -naast de maat van je tafelblad- de gewenste overhang weet, kun je gericht een tafelkleed bestellen.

 • Wil je een overhang van 20 cm? Tel dan zowel bij de lengte als de breedte-maat van je tafel 40 cm op!

 • Wil je een overhang van 15 cm? Tel dan zowel bij de lengte als de breedte-maat van je tafel 30 cm op!

 • Wil je een korte overhang van 10 cm? Tel dan zowel bij de lengte als de breedte-maat van je tafel 20 cm op!

Tafelkleed 140 cm breed is geschikt voor de volgende tafels: 

 • Een tafel van 100 cm breed als je een overhang van 20 cm wilt

 • Een tafel van 110 cm breed bij een overhang van 15 cm

 • Een tafel van 120 cm breed bij een hele korte overhang van 10 cm

Tafelkleed 160 cm breed is geschikt voor de volgende tafels: 

 • Een tafel van 120 cm breed als je een overhang van 20 cm wilt

 • Een tafel van 130 cm breed bij een overhang van 15 cm

 • Een tafel van 140 cm breed bij een hele korte overhang van 10 cm

Tafelkleed 180 cm breed is geschikt voor de volgende tafels: 

 • Een tafel van 120 cm breed als je een overhang van 30 cm wilt

 • Een tafel van 130 cm breed bij een overhang van 25 cm

 • Een tafel van 140 cm breed bij een hele korte overhang van 20 cm

 • Een tafel van 150 cm breed bij een overhang van 15 cm

 • Een tafel van 160 cm breed bij een hele korte overhang van 10 cm

Afwasbare Tafelkleden met een Coating Online Kopen?

De afwasbare tafelkleden zijn van stof maar hebben het gebruiksgemak van een plastic kleed. Anders dan het tafelzeil dat wij verkopen, kun je onze tafelkleden van geplastificeerd katoen wassen op 30 graden. Maar dat is waarschijnlijk niet nodig want maak je een vlek?  Doekje erover en schoon is je tafelkleed weer!

Tafelkleed met Coating vóór 22.30 u besteld, de volgende dag in huis!

Tafelkleed met een coating tot 's avonds laat online bestellen en de volgende dag al in huis en al helemaal afgewerkt met een zoom of een bies!  Dus je hoeft niets meer te doen dan nu online je tafelkleed te bestellen.  In de webshop van MixMamas is een tafellaken bestellen wel héél erg eenvoudig want je kunt filteren op maat en op vorm én op kleur!  Je betaalt bij ons geen verzendkosten voor Nederland maar je betaalt ook geen verzendkosten voor België of Duitsland! 

Tafelkleed kant-en-klaar Online

De tafellakens met een coating van MixMamas zijn kant-en-klaar netjes afgewerkt met een zoom/bies in dezelfde kleur. Hoe fijn is het als een tafelkleed al klaar is voor gebruik als je het koopt! Geen gedoe met zomen of biezen: het scheelt niet alleen tijd en gedoe maar ook geld want een bies is best duur en wist je dat je voor een rond tafelkleed van 180 cm meer dan vijf-en-een-halve meter biaisband nodig hebt?!

Gecoat Tafelkleed zonder ftalaten Online Kopen

De Tafelkleden van Gecoat tafellinnen van MixMamas zijn van uitstekende kwaliteit en OEKO-TEX® Standard 100 gecertificeerd. Dit garandeert dat het textiel vrij is van schadelijke stoffen die een risico vormen voor de gezondheid. Dus 100% ftalaten-vrij tafelkleed! (Ftalaten zijn weekmakers)

Afwasbaar Tafelkleed: Dag Vlekken! 

MixMamas tafelkleden van geplastificeerd afwasbare katoen zijn behandeld met een acryl coating waardoor het 100% gegarandeerd vlekwerend is. Maar het mag ook op 30 graden worden gewassen.
Veel mensen verwarren gecoat tafellinnen met plastic tafelzeil maar gecoat tafellinnen heeft een veel natuurlijker uitstraling omdat de stofstructuur, het echte stofgevoel, grotendeels behouden blijft bij een acryl coating.

De Maat van je Tafelkleed bepalen. 

De kant en klaar afgewerkte tafelkleden verkopen wij in veel afmetingen, zowel rond als rechthoekig, zowel voor binnen als voor buiten.

Voor een tafel van ongeveer 100 cm breed kun je het beste een tafelkleed kopen dat ongeveer 140 cm breed is, dan hangt het er aan de lange zijden ongeveer 20 cm aan beide kanten overheen.  Is je tafel ongeveer 120 cm breed dan kun je het beste een gecoat tafelkleed van 160 cm kopen en is je tafel 140 cm breed dan raden wij je aan een tafelkleed van 180 cm breed te kopen.

Echter het hangt allemaal af van de overhang over het tafelblad heen.  Die overhang moet je dubbel optellen bij de breedte én de lengte van je tafel. In bovenstaand voorbeeld ben ik uitgegaan van een overhang van 20 cm.  Maar sommige mensen vinden dat het kleed dan teveel op de stoelleuningen valt dus die willen liever een kortere overhang.  Dan heb je uiteraard minder breed tafelkleed nodig.  Het is net als met de lengte van een rokje of een jas heel erg persoonlijk hoe lang je de overhang van je tafelkleed het mooiste of meest praktisch vindt.

Als je kiest voor een overhang van 15 cm en je tafel is 110 cm breed dan kun je een gecoat tafelkleed van 140 cm kopen, voor een tafel van 130 cm breed een kleed van 160 cm en voor een tafel van 150 cm breed een tafellaken van 180 cm breed.

Welke Afmeting Tafelkleed moet ik kopen? 

Tafel van 100 x 210 cm: Tafelkleed 140 x 250 cm (overhang 20 cm)

Tafel van 100 x 160 cm: Tafelkleed 140 x 200 cm (overhang 20 cm)

Tafel van 120 x 10 cm: Tafelkleed 160 x 250 cm (overhang 20 cm)

Tafel 120 x 210 cm: Tafelkleed 160 x 250 cm (overhang 20 cm)

Ronde tafel 100 cm: Rond tafelkleed 140 cm  (overhang 20 cm)

Ronde tafel 120 cm: Rond tafelkleed 160 cm  (overhang 20 cm)

Ronde tafel 140 cm: Rond tafelkleed 180cm  (overhang 20 cm) 

Tafelkleden Gecoat Zakelijk Inkopen B2B?

MixMamas is importeur en groothandel in tafelzeil sinds 2001 dus ben je eigenaar van een restaurant of horeca gelegenheid, organiseer je festivals of events of richt je bedrijven en wil je meerdere gecoate tafelkleden bestellen? Mail ons dan zodat we je een passende aanbieding kunnen doen.

Tafellaken Gecoat Verkopen in jouw winkel? 

Ben je op zoek naar een tafelkleden groothandel en lijkt het je leuk om je collectie aan te vullen met de mooie tafelkleden van MixMamas?

Winkeliers die regelmatig gecoate tafelkleden bij MixMamas willen inkopen kunnen een verzoek indienen om in aanmerking te komen voor een groothandelsaccount. Je krijgt dan altijd de speciale prijs die voor jou is vastgelegd en kunt zelfs ’s nachts je tafelkleden bestellen.

Lekker makkelijk online tafelkleed zakelijk inkopen voor je bedrijf. Wij importeren onze tafelkleden rechtstreeks van de fabriek, al vanaf 2001.  Klik op  MixMamas B2B om een aanvraag in te dienen voor een groothandelsaccount bij MixMamas wholesale.

Een tafelkleed met een afwasbare waterdichte coating koop je vertrouwd en snel bij MixMamas.  Als je bij MixMamas op werkdagen vóór 22.30 u een tafelkleed koopt, heb je het de volgende werkdag al in huis! Niet goed? Geld terug! Lees vooral onze reviews om te horen wat ándere mensen vonden van hun tafelkleed van MixMamas!