• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Stoere hippe tassen gemaakt van upcyceld cementzakken

Kleur
Dessin
Diameter, Doorsnede

Stoere hippe tassen gemaakt van upcyceld cementzakken

Bengalese cementzakken met opdruk vormden de start van de used2b collectie in 2011. De mooie, matte look die stone washed aandoet bleek uitermate geschikt om om te vormen tot stoere tassen die perfect bij een spijkerbroek passen. 

Naast de vrolijk gekleurde blauw, rode en groene cementzak-collectie uit Bangladesh behoren inmiddels ook tassen gemaakt van cementzakken uit India en Cambodia tot de collectie van Used2b. 

STOERE KOERIERSTASSEN, BOWLING BAGS EN MESSENGERS

De cementtassen collectie van Used2b is zeer uitgebreid.  Het opvallendst zijn de ruime koerierstassen die ideaal zijn als schoudertas voor dagelijks gebruik als stoere werktas, schooltas, lerarentas of docententas.

Voor mensen die iets minder spullen met zich mee hoeven te dragen hebben we de urban messengers mét en zónder flap.  Net als de stoere Koerierstassen zijn deze voorzien van heel veel handige vakjes en een extra lange, verstelbare schouderband.

Voor de sportieve types hebben we de leuke Gym: kleine bowling bags die ideaal zijn voor naar de sportschool of een nachtje weg.  

Naast urban bags, die én kwalitatief én lekker stoer zijn, hebben we ook nog een collectie luiertassen, fietstassen en toilettassen. Stuk voor stuk gaat het om unieke exemplaren. 

STOERE LUIERTASSEN

Ook aan vaders van pasgeboren baby’s is gedacht! Uniek in de used2b collectie zijn de duurzame luiertassen, gemaakt van afgekeurde cementzakken waar bijvoorbeeld een drukfoutje op staat.

Geen baby tierelantijntjes of typische roze en blauw tinten. Used2b zorgt voor luiertassen met een robuust design waar ook vaders blij van worden. Verder zijn de tassen uiteraard voorzien van al het nodige comfort. Denk aan lekker veel opbergvakken en handige verstelbare schouderbanden.

HIP & ZERO WASTE

Used2b weet de gekste materialen om te toveren tot robuuste tassen. Weggooien is zonde en daarom krijgen deze oude voorwerpen een tweede leven!  

Used2b werkt samen met kleine Fair Trade ateliers in India, Bangladesh en Cambodja. Hier wordt er voor gezorgd dat afgedankte cementzakken een tweede leven krijgen. Hergebruik én een gebaar om de afvalberg kleiner te maken. Mooi toch?

Deze stoere tassen gemaakt van cementzakken zijn een lust voor het oog. Ook steeds meer heren zijn op zoek naar stoere en trendy tassen. Koop een unieke Used2b cement tas en je bent helemaal hip!

Ben je op zoek naar een stoere tas?  Een bijzondere tas?  Een tas met een verhaal, een tas die niemand anders heeft?  Maar die daarnaast ook heel praktisch is?  En fair trade geproduceerd?

Het hergebruik van cementzakken draagt niet alleen bij aan het schoner houden van het milieu maar het geeft de tassen ook een ruig karakter.  Hun stevigheid en robuuste uitstraling komen juist in dit tweede leven als trendy cement tas optimaal tot hun recht.

STOERE FIETSTASSEN

Naast de collectie sport-, vrijetijd-, en werktassen vind je in deze categorie ook ruime dubbele fietstassen. Ook deze zijn gemaakt van geupcycelde cementzakken en zijn gevoerd met waterdicht nylon. De fietstassen zijn lekker praktisch voor onderweg en dankzij het open model kunnen ze prima gebruikt worden in combinatie met een *kinderzitje of snelbinders.

*De fietstassen kunnen alleen gecombineerd worden met kinderzitjes waarvan de voetsteuntjes naar voren steken, niet als de voetsteunen over de tassen heen vallen. 

HET ONSTAAN VAN DE CEMENT-TASSEN

Wat voor de een een afgedankte zak is, bleek voor Edith de Roy, de oprichtster van Used2b een bron van inspiratie en het begin iets nieuws en moois! In Bangladesh zag ze cementzakken die heel anders waren dan bij ons. Ze werd er  vrolijk van en zag er meteen een tas in. 

Edith zocht en vond Fair Trade Ateliers die de afgedankte materialen met veel vakmanschap, liefde en passie wisten om te toveren tot duurzame hippe tassen.  De mooie, matte look van de cementzakken, die stone washed aandoet bleek uitermate geschikt om om te vormen tot stoere tassen die perfect bij een spijkerbroek passen.

“De eerste keer dat ik een tas liet maken had ik echt een euforisch gevoel. Eindelijk een hippe tas waar ik zelf mee op pad wilde. Een waardeloze cementzak omvormen tot een stoere tas gaf echt een kick. Het leek een bizar en onmogelijk idee, maar ondertussen is er een hele collectie uitgegroeid.” 

Van het een kwam het ander en inmiddels is het haar handelsmerk om oude en "onbruikbare" materialen om te toveren tot iets moois: trashures