• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Ovaal tafelzeil eco

Ovaal Tafelzeil Eco voor ronde uitschuifbare tafel kopen? Of voor ovale tafels van 160 cm of 210 cm of 260 cm?
Geen categorieën gevonden...

Ovaal tafelzeil eco

Ovaal tafelzeil of ellips tafelzeil, een precair verschil!

Onze ovale tafelkleden zijn speciaal gemaakt voor ronde uitschuifbare tafels.  Ze zijn niet ellips vormig.

Het middenstuk van onze ovale tafelzeilen is altijd rechthoekig en de uiteinde altijd halve cirkels.

Als dat aansluit bij de vorm van jouw tafel dan zit je hier goed!

Snijverlies bij ovale plastic tafelkleden

Als wij onze ovale tafelzeilen laten snijden uit een mal dan gaan er altijd enkele centimeters verloren aan snijverlies.

Daarom zijn de zeilen die wij verkopen als 140cm breed in werkelijkheid ongeveer 136cm breed. Ze zijn wel gesneden uit een rol van 140cm breed maar bij het uitsnijden van de mal gaat er wat verloren.

Ovale tafelkleden van Eco Tafelzeil online kopen

Ovale tafelkleden zoals wij die voor je snijden, zijn ideaal voor een ronde uitschuifbare tafel.  Onze ovale tafelkleden zijn dus niet ellipsvormig maar in het midden rechthoekig en aan de uiteinden rond.

De halve cirkels aan de uiteinden zijn bij ons altijd 68cm breed daarna begint het rechte tussenstuk.  Het rechte tussenstuk is langer naarmate je tafelkeed langer is.  Zo is het rechte stuk bij een ovaal tafelzeil van 200 cm maar 60cm breed en is het bij een tafelkleed van 250cm lang 110cm breed en is het bij een ovaal tafelzeil van 300cm lang wel 160cm.

Al onze ovale tafelkleden van Eco tafelzeil zijn ongeveer 136cm breed. We verkopen het als 140cm omdat het wel oorspronkelijk 140cm was maar met het snijden gaan er altijd een paar centimeters verloren.

Kijk goed bij de foto's zodat je kunt zien hoe de vorm van onze ovale tafelkleden ongeveer zijn en realiseer je dat veel ovale tafels ellipsvormig zijn.  Wij verkopen géén ellipsvormige tafelkleden.

Welke maat ovaal tafelzeil moet ik kopen?

Heb je een ovale tafel dan bent je er vast al achter gekomen dat het niet zo makkelijk is daar een tafelkleed voor te kopen.  Het is echter mogelijk dat de redding nabij is.  

Heb je een ovale tafel waarvan het middenstuk rechthoekig is en de uiteinden halve cirkels?  Dan hebben wij hippe ovale plastic tafelkleden die daar mooi op passen.

Als je een ellipsvormige tafel hebt dan zullen onze ovale tafelzeilen er níet mooi op passen daarvoor zijn onze ovale tafelkleden te breed.

Op onze foto's zie je heel goed de vorm waarin wij onze tafelzeilen ovaal snijden. Bij een kort tafelzeil zit ook maar een heel kort rechthoekig stuk in het midden, en hoe langer de tafelzeilen worden, hoe groter ook het rechthoekige midddenstuk.  

De ronde uiteindes zijn bij al onze ovale tafelzeilen even groot: dat zijn nl. áltijd 2 halve cirkels van 68 cm lang en 136 cm breed.

Het komt niet zo heel erg nauw als je maar niet vergeet de overhang mee te rekenen.  Als je een overhang wilt van 20cm tel je zowel in de breedte als in de lengte 40cm bij de maten van je tafelblad op voor het juiste formaat kleed.

Maar veel mensen vinden een overhang van 10cm voldoende en dan tel je 20cm op bij de lengte en 20cm op bij de breedte.

  • Ovaal tafelzeil 200 cm van MixMamas is geschikt voor een ovale tafel van ongeveer 100cm breed en ongeveer 150-170cm lang.
  • Ovaal tafelzeil van 250 cm van MixMamas is geschikt voor een ovale tafel van 100 cm breed en ongeveer 200-220cm lang.
  • Ovaal tafelzeil van 300 cm van MixMamas is geschikt voor een ovale tafel van 100 cm breed en ongeveer 240-270cm lang.

Tafelkleed kopen voor een uitschuifbare ronde tafel

Mocht je in het gelukkige bezit zijn van een uitschuifbare ronde tafel dan hebben wij jou graag als klant want dan kun je niet anders dan 2 tafelkleedjes kopen :)

Je koopt dan natuurlijk één rond plastic tafelkleed bij MixMamas en éen ovaal tafelzeil die wat langer is voor de uitgeschoven maat.

Plastic ovaal tafelkleed kopen voor een tafel van 150-170 lang

Als je een ovale tafel hebt van tussen de 150 en 170 cm lengte die in het midden ongeveer 1m breed is en de vorm is niet ellips, kijk dan bij onze ovale plastic tafelkleden van 200 cm bij 140 cm.  Het tafelkleed zal er dan aan alle zijden rond de 20 cm omheen vallen, afhankelijk van hoe smal je tafel toeloopt.  

ovaal 2 m

 

Plastic ovaal tafelkleed kopen voor een tafel van 150-170 lang

Als je een ovale tafel hebt van ruim 2m, bijvoorbeeld tussen de 200 en 220 cm lang en ongeveer 100cm breed dan zijn onze ovale plastic tafelkleden van 250 cm waarschijnlijk de juiste maat voor jou. Hier zie je de vorm van onze ovale tafelzeilen van 250cm: ze hebben in het midden een rechthoekig stuk en eindigen aan beide kopse kanten in halve cirkels.  Dit ovale tafelkleed is dus niet geschikt voor heel spits toelopende smalle ovale of eerder ellips-vormige tafels.

ovaal tafelzeil 250

Ovaal tafelzeil kopen voor een tafel van 250 cm lang

Als je een ovale tafel hebt van ruim 240 cm, bijvoorbeeld tussen de 240 en 270 cm lang en ongeveer 100cm breed dan zijn onze ovale plastic tafelkleden van 300 cm waarschijnlijk de juiste maat voor jou. Hieronder zie je de vorm van onze ovale tafelzeilen van 300 cm: ze hebben in het midden een rechthoekig stuk en eindigen aan beide kopse kanten in halve cirkels.  Dit ovale tafelkleed is dus niet geschikt voor heel spits toelopende smalle ovale of eerder ellips-vormige tafels.

ovaal tafelzeil 300 cm

Als jouw ovale tafel ongeveer dezelfde vorm heeft als de plaatjes die we je hier laten zien dan kun je met een gerust hart bij MixMamas een ovaal plastic tafelkleed kopen.